Boog

De basis:

In eerste instantie kun je gebruik maken van het materiaal van de Knights, na 3 maanden proeftijd wordt verwacht dat je voor je eigen spullen gaat zorgen. De meest elementaire zaken zijn de volgende (nummer 1 is handig om al direct als je komt aan te schaffen):
1. Kop, bord/kom, lepel, eventueel (vork) en mes. Vermijd moderne materialen gebruik dus hout, eenvoudig aardewerk, ijzer.
2. Klompen/schoenen/laarzen(eenvoudig, leren zool) in elk geval historisch correct schoeisel
3. Tuniek, broek, hoofddeksel (ook geld kijk naar de tijd periode) en zorg dat in elk geval de gebruikte materialen correct zijn: Linnen, wol, bont, huiden voor de rijken zijde.

Dan een set pijlen. Aangezien pijlen regelmatig sneuvelen wordt van iedere boogschutter geacht een eigen set pijlen aan te schaffen. Wanneer ieder een andere kleur veren gebruikt is het ook makkelijker deze pijlen te herkennen. Drie pijlen met scherpe punten (voor doelschieten) en drie pijlen met rubberen punten (voor het schieten op goed beschermde personen) zijn voldoende. Houdt er rekening mee dat wanneer je al snel van plan bent een eigen boog aan te schaffen dat de pijlen geschikt zijn voor die boog.

Daarna, komt de boog aan de beurt. Bij voorkeur een boog waarvan aangetoond is dat ze in de tijdsperiode van 1300-1400 gebruikt is op de Europese slagvelden: Engelse Longbow, , Vikingboog, Holmgardboog, korte jachtboog, kruisboog (al is dat een apparte disipline). Zorg ook bijvoorkeur een selfbow (boog van 1 materiaal, dus geen gelamineerde boog).

Verdere uitrusting hangt sterk af van de rol die je wilt gaan vervullen binnen de groep. Overleg VOORDAT je wat gaat aanschaffen met de Quartermaster en/of  het kader

Eén reactie

Geef een reactie